Pazar, Nisan 24, 2011

Eski Lezzetler/20: En az para mukabilinde, bütün arzularınızı temin eder!


(Bülent Şentay arşivi: Hafta dergisi, Sayı: 169, 8 Mayıs 1953)

Çarşamba, Nisan 20, 2011

Reklamın Şifresini Kırmak

Sevgili Ortak Defter yazarları ve okurları, sizlere yeni ve önemli bir kitaptan söz etmek istiyorum: Reklamın Şiresini Kırmak. Yazanlar: Sorin Solomon, Jacop Goldenberg, David Mazursky, Amnon Levav, Çeviren: Haluk Mesci, Optimist Yayın Dağıtım, İş-Yönetim Dizisi

Kitabın konusunun bende özel bir yeri var. AdSchool Istanbul Reklam Tasarımı Yüksek Lisans Bitirme Projemi (Türk Reklamcılığında Ödül Almış Basın İlanlarında Sık Görülen Yaratıcı Kalıplar) bu konudan yola çıkarak hazırlamıştım. Danışmanım, aynı zamanda bu konuyu derste bizlerle paylaşan Haluk Mesci'ydi.

Ödüllü işlerin ortak özelliklerinin olup olmadığına bakan araştırmacılar, çalışmalarını okuyanların "hımm", "vay canına", "aa gerçekten yav" diyeceği çok önemli ve çok kullanışlı bulgulara erişiyorlar. Zamanla çalışmaları işte bu kitaba dönüşüyor.

Reklamcıların, reklamcı olmak isteyenlerin, reklamcılarla çalışanların, reklamları deşifre etmek isteyenlerin kütüphanelerinde mutlaka bulunması gereken bir kitap bu. Haluk Mesci'ye okuldayken bitirme projeme ilham verdiği ve destek olduğu, şimdi de kitabı dilimize kazandırdığı için buradan da teşekkür etmek isterim.

Şimdiden iyi okumalar.:)

Not: Nedendir bilmem, kitabın kapağını bir türlü yazıya ekleyemedim. Ayrıntılı bilgi için bkz: http://www.netkitap.com/kitap-reklamin-sifresini-kirmak-ammon-levav-david-mazursky-jacob-goldenberg-sorin-solomon-optimist-yayin-dagitim.htm

Etiketler: , , , ,