Cuma, Şubat 16, 2007

15 Şubat Sevgililer Dünü

Ben üç anlam üretebildim:

1. Dünün gülümseten, utandıran, kimi özlenip kimi unutulmak istenen buluşmalarını, tatillerini, kavgalarını, romantizmini paylaştığımız eksi aşklarımızın öznelerini minnetle anabileceğimiz gün.

Bugün olduğumuz kişi, onlardan geçip geldi bugüne. İçimizde akan nehrin debisini oluşturan karlar yağarken tepelere, oradaydılar. Onların sayesinde çağlayarak akıyoruz bugünümüzde.

2. 14 Şubatı değil de kendi özel günlerini kutlama konusunda içten, hatta belki de sessiz bir anlaşmaya varan sevgililerin, toplumun romantizm dayatmasından kurtulup birbirlerine sıkıca sarılmayı sürdürdükleri gün.

3. 14 Şubat, oluşturduğu beklentilerle uyumlu akmamış ve gece hüsran hatta kim bilir tartışmayla geçmiş olabilir kimi çiftler için. Onlar da kötü bir güne rağmen devam etmeyi becermenin tesellisini yaşadıkları bir anlam üretmişlerdir.

ATV Haber şöyle bir spotla verirdi konuyu; "14 Şubat'taki kavgaya rağmen birlikteliklerini sürdüren sevgililer dünü normalleşme çabalarıyla geçirdi."

1 Comments:

Blogger Maksude Kılınç said...

Evet beni kutlayanlar oldu, evet ben de kutladım, evet çiçek de aldım.

Ama nedir bu dayatma? Neden tek bir gün kutlamak zorundayım? Bundan bizim sektörümüzün payı ne kadar? Ekonomi gerçekten canlandı mı?

Tazelenmiş aşklarla doluysa ortalık, susacağım.

16 Şubat, 2007 11:26  

Yorum Gönder

<< Home