Salı, Nisan 03, 2007

Ali'm Allah 2

Evet benim görebildiğim kadarıyla da Ortak Defter’de konuşmalar hakarete vardırılmamıştı…

Benim vermem gerekmeyen, reklamcılıkla ilgili cevapları zaten benim yerime veren arkadaşlar var, onlara teşekkür ederim…

Ama unutmayın, burada konu reklamcılık değil… Ali, giderek daha sıklıkta rastladığım genç ve ukala reklam yazarlarından sadece biridir benim gözümde, 40 yaşında bile olsa benim için böyledir… Reklamcılıkla ilgili değil genç ve ukala olmasıyla ilgili bir eğitime ihtiyacı vardır. Biz bu eğitimi de almıştık, şu anda verilmediğini görüyorum ve acı olan bu benim için, yoksa parmakla gösterilmek zor bir şey değildir, işte Ortak Defter tarihinde Ali parmakla gösteriliyor!

Diğerlerini önemsemiyoruz diyelim, ama bana söylenmiş iki ağır laf var
1. Edepli ol.
2. Haddini bil.

Ortak Defter, Ali’nin bu yazdıklarının densizlik olduğunu ve özür dilemesi gerektiğini düşünmüyorsa… demek ki üyeliğimi silmem gerekiyor…

2 Comments:

Blogger Erkan Belen said...

Kalabalık arasından, ukalalığı ve saldırmayı bir araç olarak kullanarak sıyrılacağını düşünen, başarı basamaklarını böyle tırmanmayı planlayan genç reklam yazarlarından biri mi Ali? Benim ilk izlenimim öyle. Bana kelimeleri ve uslubuyla Ali kendini böyle algılattırdı.

Ortak Defter'in aman Ali'yi de kazanalım iyi niyetiyle Murat'ı kaybetmemesi gerekir. Daha net bir tepki vermek gerekti belki de.

Çünkü Murat'ın yerinde olsaydım ben de buradaki varlığımı sorgulardım.

03 Nisan, 2007 17:10  
Blogger Kağan İşmen said...

Ne Ali'yi linç edelim, ne de Murat'ı kaybedelim!

Ali belli ki genç! Eleştireye burada kimse kapalı değil, aksini söyleyen olursa, bunu grup adına hakaret kabul ederim. Fakat eleştiri demek de, ağzına gelen her şeyi söylemek değil.
Seni Seviyorum demenin bile yüzlerce yolu var,
Ali bunu mutlaka düşünmeli.

İşi iletişim olan birinin, haklı bile olsa, kültür seviyesi Türkiye ortalamasının üzerinde bir gurpta söyledikleriyle tepki toplaması, kişinin kendini sorgulaması, iletişim dilini sorgulaması için yeterli bir sebep.

Ali'nin mutlaka tavrına, söylemine bir çeki düzen vermesi şart. Bunu becerebilirse, bu gruba bir renk katacagını da düşünüyorum açıkçası.

Ayrıca özür dilemek bir erdemdir!
Bunu hepimizin ortasında yapmak zorunda da değil Ali. Bence özelden yazılacak bir mail, tüm bu dertlerin ilacı olabilir. Bunu da kimsenin bilmesi, duyması gerekmiyor bence:)

03 Nisan, 2007 19:02  

Yorum Gönder

<< Home