Çarşamba, Nisan 26, 2006

AYASOFYA’YI DA YIKALIM

Ayasofya fazlasıyla eskidi dile kolay 1500 sene…

Artık bir müze olarak taleplere yeterince cevap vermiyor, ortasındaki yıllardır kaldırılamayan iskele zaten bunun en güzel kanıtı değil midir?

Güzide şehrimiz İstanbul’un hem gelen turistler nazarında daha fazla küçük duruma düşmemesi hem de kendi halkımızın daha modern bir müzeye kavuşması için Ayasofya’nın yıkılması, yerine camdan ve çelikten modern bir müze yapılması gerekmektedir.

Belediyemizin İstiklal Caddesi’ndeki Arnavut kaldırımı rezaletine ve şehir hatları vapurlarının çirkinliğine yaptığı yerinde müdahalelerden sonra bu köhnemiş yapı için de en doğruyu yapacağına inanıyoruz.

Ayrıca hazır elleri değmişken Galata Kulesi'nin yerine bir gökdelen, Topkapı Sarayı'nın yerine boğaz manzalı bir site yapılmasını da taleplerimizin arasına ekliyoruz.

(Tabii bu durumda ortaya çıkacak İstanbul'un simge sorunu da Kadıköy Mendiriğine dikilecek 860 metrelik bir heykelle giderilebilir.)

1 Comments:

Blogger Hatice Üzgül said...

Evet, yıkalım gitsinler! Ben İstiklal Caddesini de, orası yapılırken çektiğim "eğlenceyi" de çok sevdim! Cadde havasını buldu ya!

Özellikle yapılan yeni taşların bir iki günde "kendini nasıl gösterdiğini" fark etmeyeniniz yoktur.

Nasıl olsa, cepte para da çok... Biz daha çok vergi verelim, devletimiz de yıkıversin şu harabeleri! Bu ne be!

Turistler de geldikleri zaman çok yer kaplıyorlar..
Zaten İstanbul kendi nüfusunu zor kaldırıyor! Bir de onlar gelip, dik dik şu harabelere bakmıyorlar mı, sinir oluyorum! Böylece onlar da ortadan kalkmış olurlar. Ohhhh! Rahat bir nefes alırız.

Hatta, çok beğeniyorlarsa, verelim gitsinler. Sultan Ahmet Camii'ndeki mavi seramikler çalınıp çalınıp duruyorlarmış; kimseyi uğraştırmayalım toptan verelim! Hırsızlar da rahat etsinler canım! Zaten adamların işi başından aşkın. Sürekli mesai yapmaktan, kapıp kaçmaktan canları çıkıyor.. Yazık!

26 Nisan, 2006 11:44  

Yorum Gönder

<< Home