Salı, Nisan 25, 2006

Ünlü Yazar MM, Ünsüz Bir RY'dir!




Hoover bir zamanların en bilinen beyaz eşya markalarından biriydi. Elektrikli süpürge cingılı hala dillerde dolaşır. İşte bu Hoover için 1981 yılında, henüz çiçeği burnunda bir reklam yazarı olarak çalıştığım Reklam Moran’ın önerisiyle, Türkiye‘de ilk kez bir televizyon reklam filmi senaryo yarışması düzenlenmişti. Kampanya metinlerinin yazımı, gelen senaryoların tasnifi, jüriye ulaştırılması gibi işler benim üzerime kalmıştı.

Yarışmaya 10.000’e yakın senaryo geldi. Çoğu acemice yazılmıştı. Çizgili defter sayfalarına kargacık-burgacık el yazılarıyla yazılanlar bile vardı. Jüri birinciliğe değer senaryo bulamadı. İkincilik ve üçüncülük ödülü dışında 5 adet mansiyon verildi. Bu mansiyonlardan birini günümüzün ünlü yazar ve şairi (ki şu sıralar Müslüm Gürses ile gerçekleştirdiği “Aşk Tesadüfleri Sever” adlı projesiyle bir kez daha gündemde kendisi) Murathan Mungan almıştı.

Mansiyona layık görülenlerden biri de yazar, yapımcı, yönetmen ve oyuncu Çetin Öner’di. Belleğim beni yanıltmıyorsa Öner son olarak Ziya Öztan’ın “Abdülhamit Düşerken”inde Abdülhamit’i canlandırdı.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home