Salı, Nisan 25, 2006

Reklam Havuzu diye bir yer...

Epeydir, www.reklamhavuzu.com diye bir yer var. Finansbank'ın KobiFinans dergisinin Nisan - Mayıs - Haziran 2006 sayısına reklam da vermiş. Buraya kadar sorun yok.

Ancak, yanılmıyorsam Reklam Havuzu kurulduğu günden beri, gerçek bazı markalara spekülatif ilanlar yapıp sitesine 'iş örneği' diye koymuş durumda. Tekrar edeyim, yanılmıyorsam... Eğer bu işleri gerçekten yaptılarsa bir diyeceğim yok, kendilerinden özür dilerim. Ama algıladığım ve dediğim gibi gerçek olmayan, spekülatif nitelikli ilanları sitelerine örnek diye koyuyorlarsa burada yanıltıcı reklam var demektir. Ve Reklam Özdenetim Kuruluna yazacağım.

Bu konuda görüşü ve bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

4 Comments:

Blogger Utku Yasavul said...

Ben de stokreklam.blogspot.com sitesinde yaptığım spekülatif ilanları yayınlıyorum ki hatırladığım kadarıyla Reklam Havuzu da 2 yıl kadar önce işe bir kreatif oluşum olarak başlamıştı.

Bugün gerçek müşterilerle çalışan bir ajans olduğu halde o işleri yayınlamaya devam etmesi mesleki etiğe sığmıyor kesinlikle.

Ama spekülatif ilan yapmaya sonuna kadar evet diyorum. Müşteri baskısı, brief sıkıntısı olmadan reklam yaratıcılığın özgürce konuşturulabildiği tek yer bence bu spekülatif ilanlardır.

ps:galiba üzerime alındım biraz :))

25 Nisan, 2006 13:47  
Blogger Haluk Mesci said...

Kurmaca markalara, örgütlere 'kendiliğinden' yani sipariş verilmeden reklam üretmeye bir diyeceğim yok.

'Spekülatif' reklamdan kastim, hepimizin çok iyi bildiği gibi, var olan ve o anda bir ajansla çalışmakta olan bir marka/kuruluş/kurum için, istenmeden reklam hazırlamak. Dahası, bunu gidip (veya web üzerinden) sunmak... Hiç etik değil. Hatta, o spekülatif reklamları kendisi için gerçek referansmış gibi sunmak, haksız rekabet ve o da yasaya aykırı.

25 Nisan, 2006 14:12  
Blogger Tunç Balaban said...

bazı ajansların var olan müşterileri için, müşteriden talep gelmeden ilan hazırlamalarını ve bunu yerel, adı bile bilinmeyen gazetelerde yayınlayarak ödüller almalarını bu şekilde değerlendirebilir miyiz?

25 Nisan, 2006 15:59  
Blogger Maksude Kılınç said...

Aman Allahım Tunç, dediğin doğru mu yahu? Böyle numaralar da dönüyor mu? Vay bize o zaman.

26 Nisan, 2006 10:25  

Yorum Gönder

<< Home