Çarşamba, Aralık 14, 2005

Bilemedim...

İnanın çıkamıyorum işin içinden!
Cardfinans uzun bir süredir "TAKSİTATLAT" demiyor muydu?

Peki ya şimdi Maximum ne yapıyor?
"TAKSİT ATLAT" diyor, ama nasıl oluyor bu iş?
Yani bu bir taksit kampanyasıdır, bu söylenebilir mi diyelim?

Almıyor aklım benim? Kuramıyorum aradaki ilişkiyi...
Bok atak değil niyetim, gerçekten varsa göremediğim bir durum
biri yazsın içimiz rahatlasın.

3 Comments:

Blogger Tayfun Kısacık said...

Bu ilk kez kullanılmıyor. TAKSİT ATLAT geçen sene de
-yanilmiyorsam- HSBC Advantage için kullanıldı. Ama bu konuda ben bir sakınca görmüyorum. Tüketicinin benimsediği bir söylemi kullanabilirler gibi geliyor. Biraz işin kolayına kaçmak gibi ama... Bu noktadan hareketle "PEŞİN FİYATINA TAKSİTLE" cümlesi de herkesin aynı anda ortaya çıkardığı bir söylem değildir diye düşünüyorum. Yani yerleşince kullanılıyor böyle şeyler. Sakin olmak lazım.

14 Aralık, 2005 10:34  
Anonymous Adsız said...

Katılıyorum. Yani Tayfun'un söyledikleri doğru olabilir. Ama beni de rahatsız etti bu. Sonuçta "TAKSİTATLAT" CardFinans ile o kadar örtüştü ki diğerleri bunu kullanarak yine onun işine yarayan mesajlar veriyorlar bence. Ne bileyim, işin kolayına kaçmanın yanında bir de işin yanlışına kaçmak oluyor gibi geldi bana. TAKSİT ZIPLAT, HOPLAT, HÜPLET... Bulunurdu bir şeyler. Ya da ben taktım bu kadar çok kafaya. Bilmiyorum.

14 Aralık, 2005 11:24  
Blogger Haluk Mesci said...

Yıllar önce Markom'da çalışırken, müşterimiz olan Mis, bir çorba çıkardı: Tetrapak kutudan çıkıyordu, ısıtılıyordu, o kadar. Biz de tuttuk, 'çabuk çorba' diye bir konum icad ettik ve ambalajın üzerine yazdık. Ama Mis arkasını tutarlı getirmedi ve arkadan Knorr, çabuk çorba diye çıkıverdi !

Buradaki duruma benziyor kanımca : Markanın, ürün adının tamamlayıcı bir parçası olan 'çabuk çorba', jenerik sözcükleri kullanıyor olmasına ve güya çorbayı kategorik olarak tanımlıyor olmasına rağmen, yaratımın bir ögesiydi. Alınamamalı, kullanılamamalıydı.

Başka türlü söylersek, 'brownie' gibi tür tarif ederken alınıp marka olarak tescil edilmiş değildi.

Taksit Atlat, yine jenerik sözcükleri kullanmasına rağmen, biçimsel uygulamasıyla birlikte öyle bağdaşmıştı ki markayla, tescil edilebilseydi, markanın malı olmalıydı.

Şimdi alıp kullanıverenlerin, ilk kullanana yarar bir hata yapmasının ötesinde, haksız bir çıkar sağlamaları söz konusu birazcık sanki...

Karmaşık bir durum yani.

14 Aralık, 2005 20:34  

Yorum Gönder

<< Home