Çarşamba, Kasım 23, 2005

Taklit sorununa ilişkin bir sorum var...

Uno bir 'kahvaltı' kampanyası yayınlıyor. Jingle 'Mazhar Alanson' gibi. Gibi diyorum çünkü emin değilim.

1. O ise, sorun yok.
2. O değilse, burada bir markanın taklidi söz konusu değil mi ????????

Yani, Mazhar Alanson, ona özel niteliklerin maddi çıkar sağlamak amacıyla başka bir kişi tarafından usulsüz kullanıldığını ileri sürerek dava açsa ne olur ????????

İlginç bir durum değil mi sizce ?

5 Comments:

Blogger Nokta Çelik said...

Kesinlikle ilginç bir durum. Ancak bu ve benzeri durumlar, hukuk sisteminin esnek ve dinamik işlememesi nedeniyle peşine düşülmeyecek hale gelmiş. Bir ara da gazoz filmi miydi tam hatırlayamadım, Cem Yılmaz'a çok benzeyen birileri vardı. Unutuldu gitti. Ayıbı yapanlar için "yaşasın hafızasızlık"!

24 Kasım, 2005 09:47  
Blogger Haluk Mesci said...

Cem Yılmaz'a benzeyen iş, bildiğim kadarıyla, CY'nin haklı tepkisiyle kaldırılmıştı. Ama bu bile yeterli değil. Markanın sahibi böyle durumlarda üşenmeyip yargıya gitmeli.

24 Kasım, 2005 09:54  
Blogger Erçin Sadıkoğlu said...

Futbol karşılaşmalarını sunan Ercan Taner'i herkes tanır. Sesiyle, kıvırcık saçlarıyla... Aynı durum onun için de geçerli(geçerliydi bir ara), diğer kanallardan birinde sesi Ercan Taner'in aynısı olan bir başkası vardı. Hatta sesini ilk duyduğumuzda kanal mı değiştirmiş acaba demiştik Ercan Taner için. Sonra ne oldu bilmiyorum.
Ercan Taner'i düşünsenize. Ne yapabilir ki? Ya da kanal? Ellerinden bir şey geleceğini sanmıyorum.

24 Kasım, 2005 10:10  
Blogger Murat Kaya said...

Hacı Şakir reklamlarından birindeki Burcu Güneş'in sesi de Sertab Erener'in sesi ile karıştırılmıştı. Yoksa karıştırılmamış mıydı?

24 Kasım, 2005 15:39  
Blogger Tayfun Kısacık said...

Bir zamanla Emrah ve emral durumu vardi ama o biraz farklı tabii. Hem ses hem goruntu hem de isim taklit edilmişti. Dehşet bir durum bir sabah bir uyanıyorsunn senden bir tane daha var.

24 Kasım, 2005 16:24  

Yorum Gönder

<< Home