Perşembe, Aralık 21, 2006

Hangi gazete hangisi?


İş arkadaşım Selim Tuncer'in yaptığı ilginç bir değerlendirmeyi, ürün kimliğinin önemini vurgulamak amacıyla buraya taşıma gereği duydum. Tuncer, aynı güne ait 6 gazetenin sadece başlıklarını değiştirerek soruyor, hangi gazete hangisi?.. İlgileniyorsanız lütfen bana bildirin. Doğru yanıtların ödülünü ayrıca açıklayacağım.[bağlantı]

6 Comments:

Blogger Ahu Serap Tursun said...

Sayın ustam cevabımı size e-posta ile bildirdim.

Sonuçları merakla bekliyorum.:)

22 Aralık, 2006 12:58  
Blogger Maksude Kılınç said...

Şahin Bey, baktım baktım, sadece iki gazeteyi ayırtedebildim, onlar da köşe yazarlarını ya da karikatürlerini seçebildiğim için.

Fark var mı sanki? Aynı anlamsız, aynı tatsız sayfalar işte. Yaklaşık bir yıldır, eğer takip ettiğim çok özel bir şey yoksa gazete okumuyorum. Bu ne biçim reklamcılık diyenlere inat okumuyorum. Televizyonların haber kanallarını da izlemiyorum. Ruh sağlığım adına bu tavrım devam edecek. Bir kaç sevdiğim yazarın köşelerini internet üzerinden takip etmekle de gündem bilinebiliyor.

Sonuç olarak bana ödül yok sanırım ama hakikaten yok birbirlerinden farkı, cevabım budur!

Selam ve saygılarımla...

25 Aralık, 2006 11:40  
Blogger Nokta Çelik said...

Ben de yazıp yollayacağım size ama geçen seferki balık ne zaman ölür yarışma sonuçlarını açıklayıp bizi balık yemeye götürmediğiniz için biraz inancım sarsıldı heh he:)

25 Aralık, 2006 13:52  
Blogger buraKargın said...

Şahin Hocam, sınav kağıdımı yorumlarıyla birlikte teslim ettim, ama herhangi bir geri dönüş olmadı. Umarım elinize ulaşmıştır.

25 Aralık, 2006 20:40  
Blogger Şahin Tekgündüz said...

Sevgili arkadaşlar,

İlginiz için teşekkür ederim. Hepinizin de gördüğü gibi, sayfalara biraz dikkatli bakınca hangi gazeteye ait olduğunu anlamak mümkün. Aslında hepinizin yanıtı da doğru. Sevgili Burak ise yanıtıyla birlikte olabildiğince derinlemesine bir değerlendirme de yapmış. Sevgili Maksude'nin tepkisine ise katılmamak olanaksız. Ben de bir iki haber kanalı dışında televizyon izlemiyorum. Gazetelere ise, gazetecilikten kalma alışkanlığımla sadece bakıyor ama okumuyorum.

Ödül konusuna gelince, birer iletişimci olarak böyle bir gözlemde bulunmanızı sağlamak az bir ödül müdür diye düşünüyorum. Nokta beni yine kaytarmakla suçlayabilir, ama rakı ve balık bilmecesinin hepimizi ilk kez bir araya getirmesi yeterliydi bence. Gerçi o gece lokantanın azizliği nedeniyle balık yiyemedik ama, o kadar kusur kadı kızında da bulunurmuş.


Bu vesile ile hepinizin yeni yılını kutlar, esenlikler dilerim.

28 Aralık, 2006 15:17  
Blogger buraKargın said...

Bu değerlendirme kesinlikle çok faydalıydı, teşekkürler!

Gazetelere, bundan sonra dergilere ve hatta televizyon kanallarına farklı bir bakış atacağımdan emin olabilirsiniz. :)

Vesileyi ben de değerlendirmek istiyorum.

Reklam yazısı niyetine:


İKİSİ 1 ARADA

İyi bir yıl & güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, her gününüz böyle çifte kavrulmuş olsun!

28 Aralık, 2006 17:14  

Yorum Gönder

<< Home