Çarşamba, Ocak 25, 2006

Arşiv !

Yılını yazmamışım. Reklam Yazarları Derneği (adı o zaman öyleydi) Yeniköy İskele restoranda toplanmış, sorunları vs konuşmuştu. Fotoğraftaki kişileri tanıyanlar yazabilirler mi lütfen ??

9 Comments:

Blogger Ender Emiroğlu said...

(Soldansağa) Oğuzhan Akay, Hulki Aktunç, Egemen Berköz, Batu İşmen, ?, Ersin Salman, ?, Haluk Mesci...

25 Ocak, 2006 22:12  
Blogger Haluk Mesci said...

Oğuzhan Akay, Hulki Aktunç, Ersin Salman, Haluk Mesci doğru. Egemen Berköz kesinlikle değil. Batu İşmen gözlük takmıyor yani o değil.

25 Ocak, 2006 23:01  
Blogger Bülent Şentay said...

Haluk Mesci, yanında Raşit Çavaş, Çavaş'ın arkasında Bülent Şentay, Şentay'ın karşısında Oğuzhan Akay, Akay'ın solunda Hulki Aktunç, Aktunç'un solunda Vural Sözer, Sözer'in çaprazında Batu İşmen, İşmen'in yanında adını hatırlayamadığım bir hanımefendi, hanımefendinin yanında Ersin Salman, Salman'ın solunda da galiba Mehmet Kök...

25 Ocak, 2006 23:27  
Blogger Haluk Mesci said...

Sevgili Bülent Şentay, kaç senesiydi ? Masanın objektif tarafında da insanlar vardı diye hatırlıyorum. Sizde de bu tür şeyler kesin vardır, deftere çaksanıza onları. Böyle böyle bir görsel bellek de oluştururuz sektör için belki. Ben ufak ufak şeyttiriyorum. Bilmem insanlara nasıl geliyor ama...

25 Ocak, 2006 23:31  
Blogger Bülent Şentay said...

Pardon, bir düzeltmem var: Batu İşmen dediğim Batu İşmen değil, Aydın Hatipoğlu!

Yemekte ayrıca Bülent Korman, Figen İsbir (RYD'nin ilk genel başkanı), Işıl Işın, Nursel Duruel, Batu İşmen ve Seçkin Selvi de vardı.

RYD yemeğinin "tam" tarihi: 18 Mayıs 1990.

Görsel bellek oluşturma fikri bence fevkalade yerinde. Üstelik gerekli. Burada çok önemli bir kaynak oluşturulabileceğine inanıyorum. Ben de katkıda bulunacağım elbette. Ancak arşivim biraz dağıldı şu sıralar. Daha doğrusu oraya-buraya fazla tıkıştırma yapmışım son son. İpin ucu kaçtı-kaçıyor durumu doğdu. Hele bir toparlayayım, ben de ufak ufak şeyttirmeye başlarım!

25 Ocak, 2006 23:51  
Blogger Eda Çizioğlu said...

Görsel bellek fikrinin çok iyi geldiği insanlardan biri olarak devam ediniz lütfen demek isterim.

25 Ocak, 2006 23:52  
Anonymous Adsız said...

İnanılmaz derecede keyif veriyor. Öyle bakıp bakıp dalıyorum resimlere. Bazıları bizzat tanıştığım ustalar, bazıları ise isimlerini duyup, yazılarını okuyup, cisimlerini bilmediklerim. (Ben en sağdaki arkası dönük olanı Güven Turan zannetmiştim bu arada)Çok faydalı oluyor bir yandan da. Bu görsel bellek fikri çok hoşuma gitti benim.
Hele şu Gümüşsuyu'ndaki sahanın resmini görünce... Ne diyeyim öyle kalakaldım. Gerçi ondan 8-9 yıl sonra orada bir halı saha yapıldı. Ben de o sahada top koşturmuştum az biraz İTÜ Bayan Futbol Takımı'nda. Anıların etkisi de var yani ;)

Bu arşiv resimleri ve beraberindeki notlarınız çok keyif verdi Sevgili Haluk Mesci... Devam lütfen.

25 Ocak, 2006 23:53  
Blogger Erçin Sadıkoğlu said...

Kıskanarak ve özenerek bakıyoruz sanırım eskiye, sizlere. Ama şimdi önemli olan o hassaslığı arkadaşlığı ve birlikteliği yeniden sağlamak, eskiyi özlemeyi bırakmak yeniye bakmak (saygıda hiç kusur etmeden).

Bütün bunları görüyor olmak gerçekten keyif verici. Merak ediyorum, neydi toplanma amacı, sonucu ne oldu, neler konuşuldu konuşulanların hangileri hayata geçti hangi şikayetler son buldu? Bunları anlatsanız keşke.

26 Ocak, 2006 21:08  
Blogger Kağan İşmen said...

Şahane bir hatıra!
Çok güzel, çok keyifli.
RYD'de çalışan, çalışacak herkesin görmesi gerek.
RYD'nin arşivinde (var mı bilmiyorum) mutlaka olmalı.

Bu arada, gözlüklü, top sakallı bey, amcam, yani Batu İşmen değil:) Ama kesinlikle oradadır ve kesinlikle kaçırmamıştır bu yemeği.

27 Ocak, 2006 19:20  

Yorum Gönder

<< Home