Çarşamba, Ağustos 13, 2008

TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü



“Doç. Dr. Şükran Esen danışmanlığında hazırladığım bu yüksek lisans tezinde sinemaya verdiğim yirmi beş yılın satırbaşlarıyla bir özeti, sinemanın dünü ve bugünü ile ilgili görüşler yer almıştır. Kemal Sunal olarak kendi fikirlerimi değil, Kemal Sunal hakkında yazılanları araştırıp gün ışığına çıkarmayı, aynı zamanda bu dönemdeki Türk sinemasını genel olarak irdelemeyi hedefledim.
Bu tezde bilim adamlarının, sanatçıların, yazarların ve eleştirmenlerin görüşleri yer almıştır. Çeyrek asırlık fiili hizmetten sonra Türk sinemasına bundan sonra yapacağım yeni filmlerle ve akademik çalışmalarla destek vermek dileğindeyim.”

Kemal Sunal


Sel Yayıncılık TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü’nü basalı 3 yıl olmuş ancak ben geçen pazar gördüm.

Aslında bu Kemal Sunal’ın yüksek lisans tezi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televiyon-Sinema Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı fakültede devam ettiği yüksek lisans tezi için konu olarak kendi filmlerini seçmiş. Kitabın önsözüne katkıda bulunan Şükran Esen’in deyimiyle sinema araştırmacılarının ve sosyologların yeterince ilgilenmediği bu verimli ve bakir alana yine Kemal Sunal sahip çıkmış. Tezde güldürünün işlevleri ve çeşitliliğini, Kemal Sunal filmlerinin dayandığı toplumsal yapıyı, rol aldığı sinema filmi gruplarını, sinema için çekildiği halde filmlerinin televizyon kanallarında günün her saati yayınlanmasının nedenlerini ve televizyon için çekilen Kemal Sunal dizilerini incelemiş.

Tatile çıkamadıysanız, çıktınız ama yetmediyse, tatilde ne okuyacağınızı düşünüyorsanız, gidesiniz var ama kıpırdayamıyorsanız, çoğu adı Şaban olan onlarca karakteri Kemal Sunal’ın kaleminden okumak iyi gelebilir.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home