Cuma, Temmuz 13, 2007

Kristal Elma sektör ve jüri oylamaları açıklandı


“19’uncusu düzenlenen Kristal Elma ödülleri 27 Haziran Perşembe günü Park Orman’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.”
Böyle başlıyordu haber Marketing Türkiye, Kristal Elma’da TBWA\Istanbul ağırlığı hissedildi başlığıyla haberi 28.06.2007 tarihinde internet sitesinde yayına soktuğunda.
09.43’de ilk eleştiri ziyaretçi yorumları bölümüne düşmüştü. O gün 23.09 itibarıyla yapılan son yorum, aynı zamanda 150. yorum olmuş. Bir sonraki gün yapılan 126 yorum ile iki günde toplam 276 yorum yazılmış. Bugün toplam yorum sayısı 289 ve son yorum 7 Temmuz’da yapılmış.
Yani 2 gün içinde reklamcılar parlamış ve ardından sönmüşler. Sadece 2 gün içerisinde 289 yorum yapılması reklamcıların arasında iyi bir iletişim ağının var olduğunu da gösteriyor sanırım.
Bunları hatırlatmamın sebebi, üye olanların aldığı RD rumuzlu maillerden biri 12 Temmuz’da “Kristal Elma sonuçları, sektör – Seçici Kurul finalistleri, fotoğraf ve klipler, değerlendirme yazısı; www.kristalelma.org.tr’de”
içeriğiyle geldi.

Bütün tartışma ortamı içerisinde önerileri bir yere not eden ve tartışma bitti, herkes unuttu kolaycılığına kaçmayarak -ve ödül töreninden tam 15 gün sonraya denk getirerek- sektör ve seçici kurul finalistleri listesini yayınlayan RD’ye teşekkürler.
Tartışmaya katılan herkes ve RD bir şeye katkı sağladı sanırım. Örgütlü –organik olmak zorunda değil, bir digital alanı kullanarak da olabildi işte- bir tepkinin ve o tepkiye direnmek yerine anlayan mekanizmanın demokratik ve sağlıklı olduğu gerçeği artık daha yakın herkese.
Hem RD “Halep ordaysa arşın burada” dedi, hem de reklamcılar tepki-yorum-eleştiri-katkı-destek ekseni ile çemkirme-kahretme-bok atma ekseni arasındaki farkı ve birinci eksenle sonuç alınacağını gördüler. Ilginç ve güzel biten bir süreç oldu.
Teşekkürler susmayan herkes ve teşekkürler RD

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home