Pazar, Ocak 28, 2007

Yaratma Cesareti

Merhaba,

Yaklaşık bir haftadır 13 Ocak Cumartesi günü REM’de gerçekleşen“Yaratma Cesareti” sohbeti hakkında az da olsa bir şeyler yazmak istiyordum. Mutat sebeplerden ancak bu pazar fırsat bulabildim.

Çok hoş bir cumartesi sabahı yaşadığımızı düşünüyorum. Farklı bakış açılarından Rollo May ve Yaratma Cesareti’ni didikledik. Cesaretin hayatımız ve işimiz için olan gerekliliklerinden, cesaretsiz kalma nedenlerimizden ve tercihlerin hayatımıza etkilerinden söz ettik.

Kendini tamamen konuşulanlara kaptırmış biri olarak toplantı notu tutmamış olduğum için, tek tek ayrıntıları deftere dökmek zor olacak. Belki REM’de olan ve benden daha düzenli notlara sahip olan diğerleri yorum kısmına yazarlar.

Sevgili Doğan Yarıcı toplantıya May’in kitabının en etkileyici sözü ile başladı.
“Cesaret, daha çok, umutsuzluğa rağmen ilerleyebilme yetisidir”

Defterde daha önce de yazılmış, bana özellikle şimdilerde fazlası ile anlamlı gelen son söz de sevgili Haluk Mesci’den geldi

“Amatörler depresyona girer.”

Harika bir cumartesiydi. Herkese çok teşekkürler.

2 Comments:

Blogger Ahu Serap Tursun said...

Amatörler depresyona girer... Ben bu fikre katılamıyorum. Amatörlerin, kaybettikleri karşılığında en büyük kazanımları tecrübedir. Tecrübe ve donanım, amatörler ve profesyoneller arasındaki en büyük farkı yaratır. Kaybedeceklerinin oransal büyüklüğü ele alındığında, profesyonellerin amatörlere nazaran daha büyük bir risk altında oldukları da gerçektir. Analiz değerlendirmeleri ile ellerindeki verileri uyuşmadığında, sistemlerindeki en küçük aksamadan doğan dalgalanmalar bir profesyonele, olayın boyutuna göre stres yaratır hatta kişiyi depresyona dahi sokabilir.

Güzel bir sohbet yaşamışsınız. Sizin adınıza çok sevindim. :)

29 Ocak, 2007 15:01  
Blogger Hatice Üzgül said...

Burada bahsi geçen depresyon, sadece sektöre bağlı, işlerle gelen setresin oluşturduğu bunalımların sonucu galiba?
Zorlarsam, buna katılabilirim.

Ama bunun dışında, insanın yaşadığı deneyimlere, hormonlara ve travmalara bağlı olan depresyon, ne yaşa ne tecrübeye ne de karaktere bakar. Aksini iddia etmek, "Profesyoneller, grip olmaz" demek gibi gelir bana. :)

30 Ocak, 2007 11:34  

Yorum Gönder

<< Home