Cuma, Eylül 29, 2006

BURadaDUR

Aşağıda Radikal Gazetesi'nin bugünkü internet sayfasından alınmış bir haber var. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ya da Valilliklerin bu sloganları kimlere çalıştırdığını merak ediyorum açıkçası. Aslında olumlu da bir adım... Neyse lafı uzatmadan haberin alıntısını yapayım:

Hey yolcu 'BURadaDUR'
29/09/2006 RADİKAL

AA - BURADADUR - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın her ilin anımsanabileceği söz ya da deyimlerle anılmasına ilişkin genelgesinin ardından, Burdur'un bundan böyle 'BURadaDUR' sloganıyla tanıtılması kararlaştırıldı.

Vali Rasih Özbek başkanlığında dün yapılan toplantıda, kenti bir cümle ya da kelimeyle anlatacak sözler tartışıldı. Vali Özbek, "Kültür Bakanlığımızdan dün bir yazı aldık. Bu yazıda illerin, söylendiği zaman hemen anımsanabileceği bazı sözcükler ve deyimler bulunması öneriliyor" dedi. Daha sonra toplantıya katılanlar tarafından önerilen 45 slogan ve deyim beşe indirildi. 'BURadaDur', 'Teke Yöresinin Kalbi', 'Cennet BURadaDUR', 'Sazın sözün coştuğu, gurbetçinin buluştuğu yer' ve 'Gurbetçilerin Kışlası' tanımlarından Özbek'in önerdiği 'BURadaDUR' sloganı, toplantıdaki 33 kişiden 22'sinin oyuyla kabul edildi.


NOT: Haberdeki AA - BURadaDUR detayı çok hoşuma gitti. :)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home