Pazartesi, Temmuz 31, 2006

...

Eski Manajans'lı reklam yazarı. Ailesine, sevenlerine başsağlığı dilerim.

4 Comments:

Anonymous Adsız said...

Cesurdu, asiydi, baştan aşağıya kadındı ama dünyanın en sakin insanıydı. Kısa bir süre de olsa KİM dergisini hazırladığı dönemde kendisiyle birlikte çalışma şansına erişmiştim. Daha ilk toplantımızda şaşkınlığımı gizleyememiştim. Söylediği her sözde, yazdığı her yazıda bir başkaldırı olan, cesur kadının o kadar sakin ve çevresine huzur veren bir havası vardı ki inanamamıştım. 1987 yılında 16 yaşındayken okumuştum "Kadının Adı Yok"u... 16 yaşında bir genç kızdım. O kitapla "kadın" oldum. Nur içinde yatsın.

Artık bitsin şu Temmuz... Az önce de Ayşen Tekin'in (Kıymetli bir tiyatrocu... Ne yazık ki bir TV dizisi ile tanıdı Türkiye O'nu) vefatını okudum. Halit Çapın ile Duygu Asena'nın vefat ilanları yan yana gazetede... Birkaç gün önce de Baykal Saran'ı kaybettik... Neler oluyor! İçim acıyor artık.

31 Temmuz, 2006 11:43  
Blogger Ahu Serap Tursun said...

Bugün kalemlerin yası. Edebiyat dünyasının en isyankar ruhu sonsuza dek aramızdan ayrıldı. Ailesine ve okurlarına başsağlığı dilerim.

31 Temmuz, 2006 14:38  
Blogger Melih Cılga said...

Kollarını açmış bir kraliçe ayrıldı aramızdan... Dokunmadan kucakladığı oğulları ve kızları onu unutmayacak...

31 Temmuz, 2006 15:17  
Blogger Maksude Kılınç said...

Kadın hakları, benim dönemim için oldukça hafif kaçan bir söylemdi. Ne demek kadın hakları, insan hakları varken derdik. Eleştirdiğimiz, kızdığımız, bazen -üzülerek söylüyorum- hafifsediğimiz bir yazardı.

Aradan zaman geçti. Her ne düşünürsek düşünelim,
insanın bir duruşu varsa ve bu duruşu asla bozmadan, saygınlığını hiç yitirmeden sürdürebiliyorsa, aslında ne denli önemli olduğunu anladığımız yaşlara geldik.

Bir okur olarak özür borçluyum. Eğer karşılaşsaydık, önceki ve sonraki düşüncelerimi dile getirmek ve ona "her şey için eline, diline sağlık usta" demek isterdim.

01 Ağustos, 2006 18:42  

Yorum Gönder

<< Home