Cuma, Haziran 09, 2006

Hakkı Devrim'e bir öneri

Sayın Hakkı Devrim,

Türkçe konusunda çok önemli bir gelişmenin başlangıcında olduğumuz kanısındayım. Hürriyet Yazarı Mehmet Yılmaz’ın haklı tepkisi ve hemen peşinden sizin verdiğiniz destek ve eleştirilen gösteri merkezi sahibinin örnek davranışı, Türkiye’de bir şeylerin değiştirilebileceği zamanının geldiği inancını yarattı bende. Umarım gereksiz bir iyimserlik içinde değilim.

Türkiye’de çığırından çıkmış bulunan yabancı ad kullanma aymazlığının önünü kesecek bir rüzgârın yakalandığını ya da yakalanmak üzere olduğunu düşünüyorum. Lütfen bu konudaki yazılarınızı sürdürün ve hatta çevrenizi etkileyerek, başka yazarların ve fikir önderlerinin de bu akıma katılmalarını sağlayın. Bildiğim kadarıyla, birinci sayfasında konuya geniş yer veren Zaman Gazetesi bu gelişmenin en büyük destekçilerinden birisi olacak gibi görünüyor. Ben inanıyorum ki, yabancı ad kullanma modasına içerleyen, fakat önüne geçilemeyeceği düşüncesiyle herhangi bir girişimde bulunmayan pek çok kimse bu akıma katılacak ve etkili bir kamuoyu oluşturulabilecektir. Beklenen güçlü bir kıvılcımdır.

Çok iyi bilirsiniz ki bu tür gelişmeler, bir fikir önderinin sorunu sahiplenmesiyle boyut kazanır ve kamuoyu desteğini yanına alır. Lütfen bu görevi siz üstlenin. Hatta bu konuda sizin öncülüğünüzde bir fikir ve eylem platformu bile oluşturulabilir ve internetten de destek sağlanabilir. Ben, oluşturulacak kampanyaya, iş yerlerinde, işletmelerinde ve hatta ürünlerinde yabancı ad kullanan pek çok kimsenin de katılacağına ve yaşanan sorunun, kısa sürede olmasa da zaman içinde en aza indirilebileceğine inanıyorum. Ve üzerime düşen bir görev olursa seve seve yerine getirmeye de hazırım. Saygılarımla,

Şahin Tekgündüz

2 Comments:

Blogger Haluk Mesci said...

Şahin, bunu Hakkı Devrim'e gönderdin mi ? Dil konusunda duyarlı başkalarına da gönderelim...

10 Haziran, 2006 00:46  
Blogger Şahin Tekgündüz said...

Hakkı Devrim'e elbette gönderdim. Haydi elbirliği yapalım, bu ve benzeri iletileri yayalım. Bakarsın maya tutar...

10 Haziran, 2006 09:36  

Yorum Gönder

<< Home