Pazar, Ekim 26, 2008

Yasakları yasaklamak lazım.

Blog erişim yasağına inanmakta güçlük çekiyorum. Bu kararı veren mahkemede bir Allah'ın kulu çıkıp "ya olur mu öyle şey, saçmalamayın efendiler" demiyor mu? Bu karara imza atanların internete girmiş olsalar dahi, hayatlarında bir kere bile herhangi bir blog sayfasına baktıklarından şüpheliyim. Öyle olsaydı, böyle olmazdı! Hay bin kunduz!

2 Comments:

Blogger Nurettin Yay said...

kafayı ortaya koyup hadi yiyelim :)

30 Ekim, 2008 17:13  
Blogger Taygun Dömbekçioğlu said...

Evet belki ülkemizden bir Allah'ın kulu, 'olur mu öyle şey' demiyor çünkü Internette kampanyalar yapan, okullarda manifestolar yayınlayan insanlar Allah'ın kulu yerine konmuyor da ondan. Ancak bir politikacının, bir önemli sanatçı abinin çıkıp konuşması bekleniyor. Bu ülkede İnternet kullanıcılarını etkileyen bir yasağı koyarken İnternet kullanıcılarının fikrini almak, tepkilerini kendiliğinden değerlendirmek kimsenin aklına gelmiyor.
Sivil toplum örgütleri ve derneklerin, çeşitli oluşumların bu kadar iplenmediği bir memlekette, politikacıların belki de ipleyecekleri tek önemli sansür uyarısı nereden geliyor dersiniz? Tabi ki Avrupa Birliği'nden. Yeni açıklanan İlerleme Raporu (yanlış hatırlamıyorsam), her zaman bildiğimiz reformların, yasa değişikliklerinin uygulanamıyor olması gibi klişe uyarıların yanında, İnternet yasaklarına da bir tepki koymuş. İyi de yapmışlar; İnternetin ne olduğunu kavrayamamış sevgili hukuk insanlarımıza, politikacılarımıza, yasakçılığın, sansürcülüğün yanlış olduğunu hatırlatmışlar yeniden. Bu zihniyet, yıllar önce dünyanın her yerinde özgürce izlenen Midnight Express'i Türkiye'de yasaklayan zihniyet. Tüm dünya Youtube'de "eşcinsel Atatürk" videolarını izlerken bize göstermemeyi marifet zanneden, belki toplumca farklı yollardan bu konuya tepki koyabilecekken yasaklarla bunu da engelleyen zihniyet. Aklım almıyor, dünya izlesin sen izleme! Önemli olan senin değil dünyanın izlememesi a benim neandertallerim. Belki benim bu videolara bir cevabım olacaktı, belki ben de 'bu böyle değildir asıl gay Venizelos'tur' diye saçma birşeyler yazacaktım o videonun altına. Ama diyemiyorsun; konuşma, anlatma özgürlüğün mahkeme kararıyla engellenmiş durumda.

31 Ekim, 2008 11:59  

Yorum Gönder

<< Home