Perşembe, Şubat 16, 2006

Hami ile Samimi Bir Poz




Bir zamanlar bir Rota Reklamcılık vardı. Pek çok ajans gibi o da tarih oldu. Oysa cirosal sıralamalarda hep üstlerde yer almıştı. En uzun süre çalıştığım ajanslardan biri olduğundan kişisel tarihimdeki yeri önemlidir.

Rota’da, Saba Televizyon için 90’lı yılların başlarında dönemin yıldız futbolcularının yer aldığı geniş kapsamlı bir kampanya hazırlamıştık. Kısa kısa televizyon filmleri ve kutu kutu basın ilanlarıyla epeyce uzun ömürlü olmuştu.

Fenerbahçe’nin efsane kalecisi Schumaher (“Zaaba... Çok iyi televizyon!”) ile başlayan kampanyada sonraları dört büyük futbol takımımızın yıldız oyuncularına yer vermiştik: Rıdvan, Şifo Mehmet, Ertuğrul, Tugay, Arif, Hami, Ünal, Metin, Okocha ve daha sonra ekranlarda maymuna çevrilen Kompela.

Fotoğraf o günlerden ve arkasındaki tarih 1992. Trabzonspor’un frikikleriyle öne çıkan oyuncusu Hami ile Rota’nın çarşamba pazarını andıran grafik atölyesinde “dekupeli” bir askerlik hatırası çektirmişiz.

4 Comments:

Blogger Haluk Mesci said...

Reklam tarihimizin eski dönemlerinden enstantaneleri, belgeleri ortaya çıkarmaya ve paylaşmaya lütfen devam !

Ayrıca, bunun sadece biz -ehhem- ihtiyarların tekelinde kalmaması gerektiğini düşünüyorum : Genç arkadaşların da ellerinde neler vardır kim bilir...

19 Şubat, 2006 11:36  
Blogger Bülent Şentay said...

"Eski dönemler" demeyelim de "yakın geçmiş" diyelim ki, okuyanlar bizi çok yaşlı sanmasınlar sevgili Haluk Mesci. Hem böylelikle benim gibi nüfus kağıdı eskimiş yazarların moralini de bozmamış oluruz. Gerçi "ihtiyarlar" sözcüğünden önceki "ehem" efekti ("ihtiyarlık da neymiş?" anlamına aldığımdan, daha doğrusu işime öylesi geldiğinden) çok yerinde bir efekt olmuş ama yine de duruma sarahat kazandırayım dedim!!!

19 Şubat, 2006 22:22  
Blogger Erçin Sadıkoğlu said...

Keşke bir sergi düzenlense, yine böyle fotoğraf altı "güçlü, eğlenceli ve bilgilendirici" anlatımların da olduğu.

20 Şubat, 2006 16:34  
Blogger Murat Kaya said...

"Zaaba... çok iyi televizyon" diyerek Schumacher'in taklidini yapardım çocukken:)

Elinize sağlık. Çok severdim o reklamları. Tekrar ellerinize sağlık.

20 Şubat, 2006 23:27  

Yorum Gönder

<< Home