Pazartesi, Kasım 27, 2006

‘Ali Baba’da reklamlı arya

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Selman Ada’nın orkestrasını yönettiği ve bestesini yaptığı ‘Ali Baba ve Kırk Haramiler’ adlı eseri 3 Ekim’de sergiledi. Dünyaca ünlü klasik eserin prömiyerinde, Ali Baba’nın haramilerin mağarasından altınları evine getirdiği sahneden sonra görülmemiş bir olay yaşandı. Altınları eşine gösteren Ali Baba, eşinden, opera sanatçısı Bülent Atak’ın canlandırdığı kardeşi Kasım’dan altınları tartmak için bir ölçek almasını istedi. Ölçeği veren Kasım’ın eşi ise ne tartıldığını merak ederek, altına bal sürdü. Ölçek geri geldiğinde ise Kasım, bala bir altının yapışmış olduğunu görüp ’Goldaş Altın’ diye bağırdı.

Ünlü şef Selman Ada, yaşanan olayı "Oyunun ilk temsilinde benden izinsiz olarak böyle bir olay yaşandı. Küplere bindim ve derhal kaldırttım. Provalarımızda hiç böyle bir şey yapılmıyordu. Sanırım idare yapmış" diyerek değerlendirdi. Goldaş’ın sponsorluğunun karşılığında sahnelenen eser için, 30 bin dolar alındığı iddia edildi. Libretto (metin) sahibi Tarık Günersel’in esere yapılan eki onayladığı öğrenilirken, ’Goldaş Altını’ sözlerini söyleyen sanatçı Bülent Atak’ın ise ısrarlar üzerine bu eylemi gerçekleştirdiğini belirttiği öğrenildi.

Pes doğrusu. :))

Reklam her yerde olmalı mı?

2 Comments:

Blogger Maksude Kılınç said...

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin:
1. Altın adı pul, kız adı dul olmuş.
2. Dolar veren altın bulmuş.
3. Altından çapanoğlu çıkmış.
4. Bir klasiğin altından girip üstünden çıkmışlar.

28 Kasım, 2006 10:04  
Blogger Çağlayan İbiş said...

Hürriyet gazetesinde ana sayfanın altında Latif Demirci'nin tam da konuştuğumuz bu konuyla ilgili güzel bir karikatürü var.

Kadın doğum yapmış, kucağında çocuğu. Kocası ziyarete gelen annesine: Firma sponsor olunca, adını 'Goldaş' koyduk anne diyor. :)

İş oraya kadar varacak herhalde.

28 Kasım, 2006 11:30  

Yorum Gönder

<< Home