Saksıdaki çiçekler, çantadaki kitaplar...
Geçen yaz sevgili Erçin Sadıkoğlu sormuştu. Bu yaz da ben sorayım bari.
Çantalarınızda hangi kitaplar var? Neler okuyorsunuz son zamanlarda? Dünya Kupası engelliyor mu okumayı? Türkçe-İngilizce-Almanca-Fransızca-İspanyolca... Hangi satır aralarında geziyor ortakların gözleri bu sıralar?
Çantalarınızda hangi kitaplar var? Neler okuyorsunuz son zamanlarda? Dünya Kupası engelliyor mu okumayı? Türkçe-İngilizce-Almanca-Fransızca-İspanyolca... Hangi satır aralarında geziyor ortakların gözleri bu sıralar?
10 Comments:
Sevgili Banu Zabcı kışkırttığı için Slavoj Zizek okuyorum: The Metastases of Enjoyment -on Women and Causality- ve Looking Awry. Takıntım olan yazar Russell Hoban'in The Bat Tattoo'sunu okudum. Kitaptan çok, görselli bir metin duygusu veren, Paul Arden'in Whatever You Think Think the Opposite'ine bakıp bakıp duruyorum. İpek Çalışlar'ın Latife'sini okumayı planlıyorum. Filan. Zizek'ler hariç, bu liste önümüzdeki haftalarda değişir.
Küba'ya karşı tuhaf hisler besliyorum nicedir, içinde geçebilecek her şeyi okuyasım vardı halen var ama T.C sınırları içerisinde yazarına ulaşmak zor.
Ferhan Şensoy Hacı Komünist okudum ben de önce. Ferhan ısrarla sonu gelen kitaplar yazdığı ve tadı damağımda kaldığından üzerine Elveda SSK'yı da okudum.
Arada Kübalı kadın yazar Zoe Valdes'den 'Gündelik Hiçlik' okundu. Aynı yazar epeyce yazmış ama çevrilmemiş, bir kısmını sabırsızlıkla Almanya'dan beklemekteyim.
Bir de Daniel Pink "Aklın Yeni Sınırları" var elimin altında, başladım, başlayacağım.
Yeraltından Notlar bir kez daha okundu, aynı zevkle... Ondan önce Palahniuk'un "Tıkanma"sına başlamıştım ki dün Kabalcı'nın indirim reyonundan Goethe der ki' yi buldum 5 liraya... Zaten okumaya orda başlamıştım. Bir de Ayfer Tunç var çantamda sırasını bekleyen. Taş makas, kağıt..
İlk profesyonel mankenimiz Lale Belkıs'ın anılarını aktardığı "İpek Çoraplar"ı okuyorum. Adı gibi hafif, yazlık bir kitap. Bir de Emin Çölaşan'ın "Unutulmayan Söyleşiler: Tarihe Düşülen Notlar"ı var elimde. Sırada "Latife Hanım" bekliyor bende de.
Bugünlerde yeniden TREVANIAN'ın "şibumi"sini okuyorum. TREVANIAN yaklaşık 5 ay önce vefat etti. Ölümüne çok üzülmüştüm. Ben de hem TREVANIAN'a saygımdan hem de "şibumi"nin filmi çekilmeden, o inanılmaz karakter Nicolia Hel'i, Keanu Reevs olarak görmeden "şibumi"yi hatırlamak istedim. Bundan önce de Paulo Coelho'nun "Şeytan ve Genç Kadın" kitabını okumuştum. Sıradakiler ise OSHO'nun "Kadın"ı ve Carlos Castaeneda'nın "Don Juan Öğretileri". Kitabın adına aldanmayın lütfen. Bu bir çapkının elkitabı değil, Kızılderili kabile reisinin yaşam ve doğa üzerine yorumları.
Ben şu an okumuyorum ama yazıyorum ;)
En son Altı Bardakta Dünya Tarihi'ni okudum geçen hafta! Tom Standage'in. Bu aralar Su işi yapıyoruz da:)
Eda, Havana Körfez'ini okudun mu? Ben de takmıştım bir aralar Küba'ya. Bana Küba'daki yaşamı, hayatı, en samimi anlatan kitaplardan biri olmuştu. Yazarını inan hatırlamıyorum.
Epeydir beklediğim kitap nihayet çıktı. Onu okuyorum. İthaki Yayınları'ndan Asimov'un Vakıf Dizisi'nin 5. kitabı Vakıf'ın Sınırında... "Adam gibi" çeviri olunca ayrı zevki oluyor okumanın. Geçmişte İnkılap'ın çevirilerini okuyanlara İthaki'nin güncellediği bu yeni seriyi tavsiye ederim. 6. kitap "Vakıf ve Dünya" ya da beklediğim adı ile "Vakıf ve Arz" da yakında çıkar umarım. :)
Yeniden Ursula K.LeGuin ve Hayaller Şehri... Bu kadın müthiş yahu. Trevanian'ın her kitabını yuttuktan sonra bir de İnci Sokağı'nı tavsiye ederim. Çok lezzetliydi.
Bir de, hay allah şu anda yazarının adını unuttum yahu, Zamanya'yı yeni bitirdim. İlginçti. Zaman tutkunları için birebir.
Tübitak Bilim Kitapları'ndan çıkan, Jared Diamond'un Tüfek, Mikrop ve Çelik'i okuyorum. Kitap basit bir sorunun, insanlık tarihinin gelişimi çerçevesinde cevabını arıyor; Neden Amerikan Yerlileri Avrupa'yı değil de Avrupalılar Amerika Kıtasını sömürge haline getirebildi?
Yorum Gönder
<< Home