Pazartesi, Ocak 16, 2006

"Her şey"e ölümm!!!!

Siyasi partilerden birine ait
bir kampanya var dışarıda...
Daha ne olduğunu bile görmeden, ne dediğine bile bakmadan
gözlerim yapıştı sol alt köşeye...

"HERŞEY TÜRKİYE İÇİN" yazmışlar.

Ne iyi etmişler!!!

5 Comments:

Blogger A. Selim Tuncer said...

http://selimtuncer.blogspot.com/2006/01/eer-her-ey-trkiye-iinse-ltfen-u-hereyi.html

16 Ocak, 2006 23:05  
Blogger Emrah Akay said...

erçin her şey bir yana, maalesef siyasi parti kampanyalarında ilkokul iki seviyesini bile göremiyoruz. ben de geçenlerde üç ayrı partinin bez afişlerini gördüm (dyp, anap, chp)... hem de aynı yerde! hepsinde fikir "iktidar olmak"la ilgiliydi. bana ne senin iktidar olmandan be eşşo... neyse sinirlendim bir an! "siyasi alternatifsizlik" diye bir kavram var. halimiz bu.

16 Ocak, 2006 23:52  
Blogger Erçin Sadıkoğlu said...

Hakikaten her şey bir yana.
Yazının sonuna ya da en uygun yerine şunu eklemeliydim "ne diyebilir ki zaten..."

Bez afiş mi? Bez afişler yasaklanıyordu hatta yasaklanmıştı bildiğim kadarıyla. Ya ünlü dansözümüz Asena'nın tabiri ile "yasaklar yıkılmak için konar" ya da kim bilir ne?

17 Ocak, 2006 00:09  
Blogger Eda Çizioğlu said...

Sanıyorum Türkiye'nin büyük bir kısmı ilkokuldan beri her şeyin birlikte yazıldığını öğreniyor. Hangi alışveriş merkezine gitsem, bütün indirim ilanlarında
herşey %20-30-40 vs., son günlerde okuduğum pek çok kitabın içerisinde (özellikle çeviri kitaplar) her şey gene birleşik olarak çıkıyor karşıma.
RYD'nin "Dilinizden utanmayın!" kampanyası ile birlikte yanlış yazılan ve yazılmakta ısrar edilen kelimelerin doğru kullanımlarına dair bir kampanya hazırlanamaz mı acaba?

17 Ocak, 2006 10:08  
Blogger Utku Yasavul said...

Bunun bilerek yapıldığını Türkçe'yi de başka değerlerimiz gibi eritmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Yani kaç kişinin gözünden kaçabilir ki bu kadar bariz bir hata?..

28 Ocak, 2006 12:15  

Yorum Gönder

<< Home