Cumartesi, Ocak 14, 2006

Şövalye Tanıtım Hizmetleri

Marketing Türkiye 15 Ekim 1999 sayısında Şövalye Tanıtım Hizmetleri kendini böyle tanıtmış. Düzgün bir grafik, herkesin altına imzasını koyabileceği ilkeler... Kimlerdi kuranlar, daha sonra hiç mi duymadık Şövalye'yi ? Ben mi bilmiyorum ? Böyle bir ajans hâlâ var mı, varsa aynı adla mı devam ediyor ? Hangi işleri yapıyor ? Bilen varsa yazabilir mi lütfen ?

3 Comments:

Blogger Bülent Şentay said...

Şövalye'nin Ruhuna El-Fatiha!

Şövalye Tanıtım'ı 1999 yılında mali müşavir Emin Aktürk, sanat yönetmeni Erdoğan Karayel ve reklam yazarı Bülent Şentay birlikte kurdular.

Kapılarını resmen açtıkları günün ertesinde 19 Ağustos depremi oldu. Sonra Kasım 2000 Bankalar Krizi ve ardından Şubat 2001 Anayasa Fırlatma Faciası yaşandı.

Bütün bu aksilikler ve daha başka terslikler bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede meydana gelince ortaklar oturup bir durum muhasebesi yaptılar ve çareyi meydandan çekilmekte buldular.

Şövalye'ciler, ayakta durabildikleri bir buçuk yıl boyunca ağırlıklı olarak Anadolu Hayat ve Beykoz Konakları'nın blow-the-line işlerini yaptılar.

HM'nin güzel sözcüklerle değerlendirdiği adı geçen ilanın metnini Bülent Şentay yazdı. Sanat yönetmeni ise Erdoğan Karayel'di.

16 Ocak, 2006 14:02  
Blogger Haluk Mesci said...

Ben de amma isabet ettirmişim yani ! Umarım unutmak istediğiniz (hepimizin unutmak istediği) dönemleri hatırlatıp canınızı sıkmamışımdır. Şövalye Tanıtım arşivinizden, paylaşmak istediğiniz iş varsa koysanız da keşke, ortak bilinç-belge kaydına geçse; unutulmasa...

16 Ocak, 2006 18:48  
Blogger Bülent Şentay said...

Yok yok, canım sıkılmadı. Şövalye'nin zırhları sağlamdı ama ne yazık ki bahtı karaymış. Dediğim gibi, biz de Fatiha'yı okuduk, mevtayı hataları ve sevaplarıyla son yolculuğuna uğurladık. İçimiz rahat o bakımdan.

16 Ocak, 2006 23:23  

Yorum Gönder

<< Home