Perşembe, Ekim 27, 2005

Okur - Yazar / Yazar - Okur

Ne okuyorsunuz?
Hangi kitaplar var bu sabah çantanızda,
masanızda, yatağınızda, aklınızda...
Ne okuyor ortak defterciler?

Bende, İhsan Oktay Anar başyapıtı "Amat",
Giovanni Scognamillo "Türk Sinemasında Şener Şen"
ve 1001 Gece Masalları Cilt 2/2 var.

4 Comments:

Blogger Murat Kaya said...

James Miller'dan Çöpteki Çiçekler. Rock and Roll'un yükselişinin öyküsü ya da öyküleri denilebilir.

Yıllardır yazılmasını beklediğim ve sonunda ülkemizde de yayınlanan, Richard Branson'ın Loosing My Virginity isimli otobiyografisi. Lakin kitabın adı tercüme edilmemiş. Richard Branson'ın fotoğrafının olduğu kapakta koskoca Richard Branson yazıyor ve kitabın adı yok. Türkçeye direkt çevirildiği zaman "abuk" kaçar diye tercümeden bilhassa kaçınılmış olsa gerek.

Hani tatlı hemen bitmesin diye kaşık ya da çatal yalana yalana uzatılır ya yenmesi... Ben de çabucak bitmesin diye yavaş yavaş okuyorum, tadını çıkara çıkara:)

Bitirince de kendi blog'umda uzun uzun yazacağım.

"Kalabalık etmez burada" diyen olursa Ortak Deftere de link'ini bırakırım. Okumak isteyip de vakit bulamayanlar için bir özet olsun diye.

27 Ekim, 2005 10:37  
Blogger Deniz Ural said...

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın, Mahur Beste'sini okuyorum şu aralar. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın bütün kitaplarının mutlaka okunması gerektiğini düşünüyorum.
Tabi ki, mesleğe yeni adım atmış biri olarak "Satan Reklam Yaratmak", "Reklam Yazarlığı", "Reklamcılığın Geleceği" kitapları ve MediaCat dergilerinden ara bulduğum zamanlar :)

27 Ekim, 2005 11:10  
Blogger Nokta Çelik said...

Geçenlerde Çağdaş Türk Edebiyatından Kedi Hikayeleri'ni (Parantez Yayınları, Derleyen: Alper Çeken) okudum. Hiç ara vermeden birkaç saat boyunca pisiciklerin keyifli dünyasına daldım. (Meraklısı için söyleyeyim Arion Yayınları'nın en güzel kedi, köpek, hayalet, deniz, casus hikayeleri antolojileri var. Hepsi de birbirinden nefis.)

Şu sıra elimde Arthur C. Clark'ın Son Nesil'i (Cep Kitapları serisinden, Ağustos 1984, 1. baskı), Dorothea Brande'nin Yazar Olmak (Ötüken Yayınları) ve Scott Donaton 'un Zoraki Dostlar Maddison Avenue&Vine Street Kavşağı (Mediacat Yayınları) var.

Kültür Bakanlığı'ndan Öykülerde Ankara seçkisi de sırada bekliyor.

27 Ekim, 2005 23:51  
Anonymous Adsız said...

Benim elimde "Elf Kanı" var. Fantastik edebiyatın nadir "Türk yazar" örneklerinden... Bir meslektaşımızın imzasını taşıyor. Sevgili Alp Aras'ın SeyhanKitap'tan piyasaya çıkan ilk kitabı. Elflerim, cücelerin, gnome'ların dünyasını sevenlere özellikle tavsiye olunur.

NOT: Anketlere bayılıyorum!

29 Ekim, 2005 02:47  

Yorum Gönder

<< Home