Pazartesi, Mart 21, 2005

Yıkıl bre Önyargı! Yıkıl karşımdan.

“Bu dediğin doğru AMA bizim millet bunu anlamaz.”

İşte savaşılacak bir cümle, işte yıkılması en zor önyargı. Sen anladığın gün, bu milletin her şeyi nasıl da anladığını anlayacakın.

“Halk böyle istiyor.”

İşte savaşılacak bir cümle daha, işte kuyruklu bir yalan, işte ucuz bir savunma mekanizması, komplovari bir ahmaklaştırma politikası. Her gün ebleh kaynana yarışması yerine kuantum fiziği anlattın da istemedi mi?

“İyi DE bu işler böyle yürümüyor.”

Savaş açılacak başka bir cümle. Faziletten, estetikten, zekâdan yoksun TEMBEL bir zihniyetin önyargısı. Uyandırılması için üzerine bir kova soğuk su dökmek gerek.

“Bizden adam olmaz.”

Tam bir kanser hücresi. İyileşme mucizelere bağlı. Önyargı bile değil, sanki SONyargı. Ölmeden önce söylenen son söz gibi... Yıkmak yetmez, kesip atmak gerek...

“Bizden dünya markası çıkmaz.”

Taklit etmeyi bıraktığın gün çıkacak haberin yok. “X bu konuda şöyle diyor, Y’nin belirttiğine göre...” gibi konuşmayı kesip, kendi Türkçe isminle “benim tespitlerime göre...” diye söze başladığında dinleyecek birilerini bulursan yola çıktın sayılır. Unutma, bu topraklardan “cihan padişahları” çıktı.
.......
.......
Önyargı çok. Yaratıcılık, daha doğrusu “marifet” bunları yıkmakta! Yoksa, bir ilan yapmışsın-bir film yazmışsın “Archive’dakiler gibi olmuş, ödüllük olmuş...” neye yarar? HİÇ.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home