Cuma, Temmuz 14, 2006

RYD'den bir istifa nedeni...

Mehmet Turgut Doğan'ın gönderdiği e-postayı olduğu gibi aktarıyorum.

RYD’nin ‘Dilimizden utanmayalım’ namıyla maruf kampanyası nice zamandır Dil Derneği desteğiyle yürütülüyor. Biz de ‘ne güzel bir kampanya’ (!) diye dilini çıkarmış eşhasın yer aldığı ilanı sağda solda gördükçe hiç olmazsa seviniyorduk. Birkaç hafta önce TRT 1’de yayınlanan, Erol Göka ve Ahmet İnam’ın hazırlayıp sunduğu "Konuşuyorum" adlı programda ‘dil’ konusu ele alınmıştı. Doğal olarak konuklar daha doğrusu taraflar dilcilerdi. Dil Derneği’ni temsilen orada bulunan ve aynı zamanda derneğin başkanı olan Sevgi Özel’in açıklamaları, yukarıdaki alıntıda yer alan ifadelerden daha vahim durumdaydı. O an aklıma gelen ilk şey; mezkûr derneğin çözüm ortağı olan RYD’ye bir istifa yazısı göndermek ve Dil (!) Derneği’yle birlikte dilimize bundan sonra yapacakları üstün hizmetlerde başarılar dilemekti. Ancak kısmet, Şahin Bey’in yazısını okuduğum, bu zamanaymış.

Dil anlayışı bu şekilde tezahür etmiş söz konusu derneğin desteklediği bir dil kampanyanın telif hakkı sahibi ve yürütücüsü olan RYD’nin üyeliğinden istifa ettiğimi bildirmek istiyorum. Malzemesi Türkçe olan insanların bir araya gelerek kurduğu RYD’nin bu yozlaşma ve ezikliğe karşı göstereceği tepkiyi de doğrusu merak ediyorum.

Yok yok biz dilimizden utanmıyoruz. Dilimizin bu şekilde iğdiş edilmesinden ve (suskun kalarak bir duruş sergileyemeyen) dolaylı destekçilerden utanıyoruz…

Mehmet Turgut Doğan

RY

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home