Cuma, Eylül 23, 2005

'Altyazılı İstanbul' - Muhteşem bir kitap...


Bir E Bir Reklam'ın kurucusu-yöneticisi sevgili Emine B. Tusavul 'Altyazılı İstanbul' adlı kitabını yollamış ! Bir 'cilt kutu' içinde, Sokak-Apartman-Ev, Çarşı-Pazar-Dükkan, Hizmet-Esnaf, Resmi, Boğaz-Adalar, Duvar-Doku, Çöp-Park-WC, Duyuru-Uyarı-Neşe, Mezar-Türbe, Seçim başlıklı kitapçıklardan oluşan bir set. Her kitapçık, başlığındaki konunun harika diyapozitiflerinden oluşuyor. Künyedeki bilgi şöyle : "Proje amacı 2000'li yılların başındaki İstanbul'da kullanımda olan sokak grafik ögelerini belgelemek. Süresi: Kasım 2001 - Kasım 2002. Katılımcılar : İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinden 39 kişi. Yer Kapsamı : İstanbul il sınırları içindeki tüm semtler. Toplam Dia Kare Adedi : 11951. Seçili Kare Adedi : 1500. Kullanılan Film : Fujichrome Sensia 100/200/400 ASA. Metinler : İstanbulda yaşayanların katkısı ile. Film Desteği : Sinfo Fotoğrafçılık A.Ş. Kitap Basım Desteği : Polimeks İnşaat Taahhüt ve San. Tic. A.Ş."

Son bilgiden çıkan şu ki, maalesef kitap satılmıyor . (Umalım şimdilik böyle olsun.)

Ama, yine künyede yer alan http://www.altyaziliistanbul.com adresine giderseniz, hiç değilse sanal ortamda görebilirsiniz fotoğrafları.

Eline, yüreğine sağlık Emine ! Teşekkürler Polimeks.

1 Comments:

Anonymous Adsız said...

Siteyi merakla inceledim. Birbirinden ilginç ve çarpıcı fotoğraflar var. Epey emek verilmiş bu proje için belli. Kitabın satılmıyor olması üzücü...
Bir teşekkür de benden. Ellerinize sağlık.

26 Eylül, 2005 10:55  

Yorum Gönder

<< Home